Jeg SKAL ha treningsfri helg nå!

Nå er det helg og siste dagen med trening før mandag, det fortjener jeg virkelig føler jeg! Nå har kroppen sagt i fra selv at den trenger hvile før jeg kjører på igjen, og for engang skyld så skal jeg faktisk lytte til hva kroppen har å si!
Jeg har alltid vært sta og pushet kroppen videre til den ikke orker å løfte stanga på benken, men i dag stangerte kroppen og sa at 4 uker og 6 ganger hver uke med hardtrening er nok. Så da får jeg bare lytte og la kroppen reparere de ødelagte fiberne mine.

Det er mange som gjør feil her, til og med jeg har gjort feil her MANGE ganger! Hver gang vi trener så bryter vi ned muskelfiberne, vi lager på en måte "hakker/sår" i muskelfiberne. Og om man bare trener videre uten å la sårene reparere seg så bare blir sårene større og dem brytes ned bare mer og får ikke tid til å reparere seg. Så det er derfor viktig å la muskelfiberne reparere seg sånn at dem skal bli større og sterkere!

Og det er derfor man heller aldri bør trene den samme muskelgruppen mer enn 2 ganger hver uke, da får f.eks ikke muskelfiberne i bicepsen nok restitusjon til å bygge seg opp igjen!

Så til mandag etter jeg har hvilt ut kroppen helt, har jeg sikkert blitt en mega monster fordi muskelfiberne bygger seg opp og blir større! Haha, det var en spøk. Men hvile er faktisk viktigere enn det folk tror. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

tjukk1

tjukk1

19, Moss

Jeg er da en gutt på 19år, som elsker trening og musikk. Målet mitt er å bli in good shape til sommeren. Kommer til å bli en "treningsdagbok" og snakk om trening og kosthold, kanskje noe hverdagslig også:) Som leser på denne bloggen nå

bloglovin

Kategorier

hits